Seuraa meitä somessa, niin pysyt ajan tasalla!

Facebook @vilpeila  
Instagram @vilpeilankylatalo 

Kirjakahvila

To 19.5. klo 18

Kirjakahvilassa vierailee esikoiskirjailija, pälkäneläispsykologi Aicha Kivinummi. Aichan viime vuonna ilmestynyt Sandaalimaa-kirja kuvaa kulttuurien kohtaamista akselilla Marokko-Suomi. Sandaalimaa on kertomus siitä, miten islamilaisen ja suomalaisen maailman tarinat rönsyävät ja lomittuvat lumen ympäröimässä maalaistalossa, kun lapsuusmaisemiinsa palannut Leila ja hänen "kesämummunsa" intoutuvat kertomaan elämästään. Tervetuloa!

Tapahtuman järjestää Sahalahden kirjanystävät.

Maalaiskomedia:
Täällä taas!

Pe 10.6. klo 18, la 11.6. klo 16,
su 12.6. klo 15 ja klo 18

Sahalahden kesäteatteri esittää!

Vilpeilän koulun pihalla nähtävässä teatterikomediassa esiintyvät Tommi Jalava, Sari Paasonen, Katri Mäkinen, Mari Leiniö, Marko Stenström, Miia Laaksonen, Johanna Miettinen, Heli Äijö, Marja Myllö sekä Janne Simola. Käsikirjoitus ja ohjaus Janne Simola.

Esityksen kesto on n. 2 tuntia sisältäen väliajan.
Liput 10 € / 7 €

Ennen esitystä ja väliajalla voit nauttia Vilpeilän kyläkahvilan tarjoiluista, tilaa tarjoilut ennakkoon s-postitse osoitteella vilpeilan.kylakoulu@gmail.com. Tervetuloa!

Tule ja koe partio!

Su 15.5. klo 12 - 15

Kaiken ikäiset vauvasta vaariin ja mummoon, tervetuloa Tule ja koe partio -tapahtumaan! Luvassa on ilmaiset lättykestit ainakin 200 ensimmäiselle, sekä paljon tekemistä ja kokemista. Ohjelmassa on myös retkeily- ja partiovälinekirpputori - tuo väärän kokoiset ja tarpeettomat tavarasi / vaatteesi myyntiin!

Myös Vilpeilän kesäkahvila on avoinna koko tapahtuman ajan.

Tapahtuman järjestää partiolippukunta Sahalahden Sinisudet

Äitienpäiväbrunssi

Su 8.5. klo 11 ja 13

Vilpeilän kylätalon viehättävä kesäkahvila luo kodikkaat puitteet koko perheen yhteiseen tuokioon ja äidin hemmotteluun. Tuoreista raaka-aineista valmistettavan menun on suunnitellut keittiömestari Oliver Laszka.

MENU

Varhaisperunasalaattia ja parsaa
Katkarapu-lämminsavulohisalaatti
Linssi-kikhernesalaatti, mausteinen jugurttikastike
Kukkakaalia ja naurista inkivääri-sitruunakastikeella
Juureen leivottua leipää, rapeita leipätikkuja
Punainen pesto
***
Paahdettua porsaan ulkofilettä ja raparperichutney
Yrttimarinoituja hirvipyöryköitä
Maissi-bataatti-frittata
***
Piimäpannacotta, marenkia ja kauracrumble
Vadelma-mansikka-minimuffini
Kahvi / Tee

Hinta 32 € / hlö, lapset 12 v. ja alle 16 € / hlö
Kattaukset kello 11 ja 13.

Pöytävaraukset ja erityisruokavaliot

vilpeilan.kylakoulu@gmail.com
p. 050 518 7117 / Hanna-Leena

Toiminnalliset pihatreenit

To 21.4. klo 19
Ma 25.4. klo 20
Ti 3.5. klo 9
La 7.5. klo 10

Toiminnallinen treeni pitää sisällään monipuolisen sekoituksen liikkuvuus-, voima-, kestävyys-, kehonhallinta-, koordinaatio- ja ketteryysharjoittelua erilaisilla välineillä, sekä kehonpainolla.

Tarvitset kelinmukaisen varustuksen, jumppa-alustan, vesipullon, sekä iloista mieltä! Aiempaa kokemusta tai treenitaustaa ei tarvita, sillä jokainen tekee treenit oman tasonsa mukaan!
Yhden treenikerran kesto on 60min, irtotunnin hinta on 10€.
Maksuvälineinä kortti, käteinen, Mobilepay, sekä Smartumin, Epassin ja Edenredin liikuntaetuudet.
Lisätietoja txt/whatsapp 0443580004 tai info@heidog.fi 

Ilmoittaudu mukaan!

Varaslähtö vappuun

la 23.4. klo 14-16

Tänä vuonna otetaan varaslähtö vappuun! Tule nauttimaan ja hae mukaan herkulliset vastapaistetut munkit sekä simaa. Myynnissä myös upeita vappupalloja, joten tule valitsemaan parhaat päältä!

Herkuttelun lomassa voit myydä tarpeettomaksi jääneet vaatteet ja tavarat pihakirppiksellä. Varaukset ja yhteydenotot p. 040 566 3277. Pöytävuokra 5 €.

Samalla käynnillä voit myös tukea Sariolan koulun 5lk, jotka keräävät varoja leirikoulua varten.

Tapahtuman järjestää MLL Sahalahti.

Vilpeilän pääsiäisvalkeat

la 16.4.2022 klo 15-18

Vilpeilän kylätalon kevätkausi pärähtää käyntiin lankalauantaina, jolloin touhua riittää niin lapsille kuin aikuisille! Pääsiäiskana on muninut pitkin koulun pihapiiriä ja kutsummekin kaikki lapset auttamaan munien löytämisessä. Asukilpailussa paras puku palkitaan. Kahvilassa on askartelupiste, missä syntyvät mitä hauskimmat pääsiäiskoristeet. Pihassa syttyvät myös perinteiset pääsiäisvalkeat pahojen henkien karkottamiseksi ja hyvän mielen tavoittamiseksi. 

Iloisella koko perheen tapahtumalla tavoittelemme myös parempaa huomista Ukrainan lapsille. Vilpeilän kyläkoulu osuuskunta haluaa osallistua lasten auttamiseen pois sodan jaloista Ukrainasta ja lahjoitammekin 20% vohvelimyynnin tuotosta Pelastakaa Lapset ry:lle.

Neulekahvila

Joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai klo 18-20

Vilpeilän kyläkahvilassa neulotaan joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai. Eikä huolta, jos et ole neulojatyyppiä - meillä voit myös virkata, värittää, askarrella, tai ihan vaan jutella mukavia! Tervetuloa joukkoon, uudet ja vanhat käsityön ystävät.

Kauden viimeinen neulekahvila su 1.5.2022.

Kuutamoilta

su 13.2.2022 klo 18-20

Luisteludiscossa viiletetään tunnelmavalaistuksessa ja musiikin tahtiin, ja mäkeäkin pääsee laskemaan. Nuotiolla makkaranpaistoa, ja kahvilan puolelta vielä päälle vaahtokarkkikaakaot ja Vilpeilän kuuluisat vohvelit! Tervetuloa koko perheen voimin!

Kylätori

pe 3.9.2021 klo 18-20

Perinteinen kylätori jälleen Vilpeilän koululla!!

Tule myymään itse valmistettuja tai kasvatettuja tuotteita, tapaamaan tuttuja, viihtymään ja tietysti syömään Vilpeilän kuuluisia vohveleita.

Juurevaa kantria ja muuta mukavaa musiikkia tarjoilee sahalahtelainen Marko "Stenari" Stenström.

Tiedossa on lisäksi ainakin arpajaiset ja VPK:n auto, ja toimintaansa esittelee paikallinen tanssistudio Diamonddancers. Ohjelma tarkentuu vielä lähempänä ajankohtaa.

Jos haluat tulla myymään tuotteitasi tai vaikkapa esittelemään paikallisen yrityksesi toimintaa, laita meille postia vilpeilan.kylakoulu@gmail.com!

Paikalle kannattaa tulla koko perheen voimin!
Tervetuloa!

Pentti Hietanen. Kuva: Mikko Harma
Pentti Hietanen. Kuva: Mikko Harma
Jaana Pöllänen tulkitsee Lasse Heikkilän sävellyksiä juhlakonsertissa. Kuva: Ville Uusitalo
Jaana Pöllänen tulkitsee Lasse Heikkilän sävellyksiä juhlakonsertissa. Kuva: Ville Uusitalo
Säveltäjä Lasse Heikkilän juuret ovat Sahalahdella. Kuva Anneli Kärki
Säveltäjä Lasse Heikkilän juuret ovat Sahalahdella. Kuva Anneli Kärki

Huippunimet esiintyvät orkesterikonsertissa Vilpeilässä 

Su 25.7.2021 klo 16

Ensi sunnuntaina Vilpeilän pihamaalla nähdään tähän asti suurin orkesterikonsertti. Noin 30 soittajaa ja solistia pitävät viikonloppuna Lasse Heikkilän juhlakonsertin harjoitusleiriä koululla, ja antavat sen päätteeksi yleisökonsertin sunnuntaina 25.7.2021 klo 16.

Tampere-talossa pidetään syyskuun lopulla Lasse Heikkilän sävellyksille omistettu 60-vuotisjuhlakonsertti. Sävellyksiä tulkitsevat solisteina Pentti Hietanen, Jaana Pöllänen ja Johanna Särkkälä. He esiintyvät myös Vilpeilän konsertissa.

Solistina kuullaan Vilpeilässä myös Sonja Lampista, joka voitti juuri Ikaalisissa vuoden 2021 Kultaisen harmonikan -palkinnon. Juhlakonsertin yksi solisti on saksofonivirtuoosi Joonatan Rautio. Hän ei kuitenkaan ehdi jäämään sunnuntain konserttiin. Konserttia johtaa virolaissyntyinen kapellimestari Lehari Kaustel.

Konserttiin osallistuu lisäksi Musiikkiteatteri Valkian laulajia ja tanssijoita.

Lasse Heikkilä on yksi suomalaisen hengellisen musiikin tunnetuimpia säveltäjiä. Heikkilä on neljän vuosikymmenen ajan kirjoittanut satoja lauluja, joista monet ovat menestyneet myös maailmalla.

Konsertissa kerätään vapaaehtoinen maksu pihakonsertin kulujen kattamiseksi. Harjoitusleirin paikaksi tuli Vilpeilä, koska Lasse Heikkilän lapsuuden juuret ovat siellä.

Lue 26.9.2021 juhlakonsertista lisää täältä.  


Kultaisen harmonikan 2021 voittanut Sonja Lampinen. Kuva: Saarijärven kaupunki/Janne Heinonen
Kultaisen harmonikan 2021 voittanut Sonja Lampinen. Kuva: Saarijärven kaupunki/Janne Heinonen
Musiikkiteatteri Valkian tanssijoita ja laulajia esiintyy myös Vilpeilän pihakonsertissa. Kuva: Musiikkiteatteri Valkia
Musiikkiteatteri Valkian tanssijoita ja laulajia esiintyy myös Vilpeilän pihakonsertissa. Kuva: Musiikkiteatteri Valkia
Viuselit kuvattuna Sahalahden Aittakahvila Annan pihamaalla kesällä 2020.
Viuselit kuvattuna Sahalahden Aittakahvila Annan pihamaalla kesällä 2020.

Viuselit-yhtyeen pihakonsertti

su 18.7.2021 klo 16

Viuselit on Kangasalan Pikkupelimanneista syntynyt nuorten kansanmuusikoiden yhtye, joka soittaa kansanmusiikkia Suomesta ja ulkomailta. Nuoret ovat kotoisin Kangasalan ja Sahalahden alueelta - tosin monet jo muualla opiskelemassa. Nyt heitä pääsee kuulemaan kesäisessä pihakonsertissa Vilpeilän pihamaalla. 

Konsertista kerätään vapaaehtoinen maksu, joka jaetaan puoliksi nuorille soittajille ja Vilpeilän kylätalon toiminnan tukemiseksi. 

Harrasteajoneuvojen ilta

to 15.7.2021 klo 17

Jari Männikkö ja Jeep Willys M606-sarjan militaariversio.
Jari Männikkö ja Jeep Willys M606-sarjan militaariversio.

Vilpeilän pihamaa täyttyy toinen toistaan komeammista harrasteajoneuvoista torstaina 15.7.2021 klo 17 alkaen. Paikalla on kuvan Jeep Willys ja paljon muita.  Yleisö saa äänestää suosikkiaan ja voittaja palkitaan. Kahvila on auki pidennetyllä aukiloajalla.

Järjestävät: Tampereen seudun FHRA, Vilpeilän kyläkouluosuuskunta

Lisätietoja: Jari Männikkö, jari_mannikko@luukku.com

.

Mennään metsään: Pyöräretki Laipanmaahan ke 7.7.2021 

Pyöränsarvet kohti Laipanmaata!

Lähtö Vilpeilän koululta klo 10. Pyöräilemme leppoisaa matkavauhtia Rajalan kämpälle. Matkan varrella tutustumme Laipanmaan historiaan ja maisemiin. Syömme kenttälounaan ja juomme nokipannukahvit metsän siimeksessä. Pyöräilymatkaa kertyy noin 30 km. Palaamme koululle n.klo 15. 

Osallistumismaksu 10 € (sis. lounaan ja kahvit). Säävaraus.

Ennakkoilmoittautumiset 4.7. mennessä seppo.rinne@hotmail.fi / p. 0400 925 602.

(Huom. joissain ennakkotiedoissa mainittu ajankohdaksi 8.7. Tapahtuma on aikaistettu yhdellä päivällä eli torstaista keskiviikkoon.)


Kesäkahvilan ja kylätalon avajaiset järjestetään kesäkuun toisena sunnuntaina, 13.6.2021 klo 13. Avajaispäivänä pihalla on musiikkia, puheita ja yhdessäoloa.