VUOKRAA TILAT VILPEILÄSTÄ!

Kyläkahvila

Viehättävä kyläkahvila on sisustettu kierrätyshengessä, kyläläisiltä lahjoituksena saaduin huonekaluin. Esillä on paljon vanhaa kyläkoulun historiasta kertovaa museoesineistöä. 

Kyläkahvila on vuokrattavissa erilaisiin tilaisuuksiin - kokouksiin, yhdistysten omiin tapahtumiin, pieniin yritys- tai perhejuhliin, kerhotoimintaan ym.

Meiltä voit tilata myös tarjoilut. Kahvilan nimikkotuote on Vilpeilän vohveli, joka on varma valinta vaikkapa lasten kaverisynttäreille! Vohveli tarjoillaan aina vastapaistettuna, kermavaahdon ja kotitekoisen hillon kera. Meillä kahvikin maistuu erityisen hyvältä, kun sen saa nauttia vanhanajan ruusukupista!

Kahvilan yhteydessä on toimivat keittiötilat jääkaappeineen, uuneineen ja tiskikoneineen, joten voit toteuttaa tarjoilut myös itse.

Yläkoulu

Valoisaan yläkoulun luokkaan mahtuu isompikin tilaisuus, pitkissä pöydissä tilaan saadaan mahtumaan 50 paikkaa. Luokka voidaan yhdistää viereiseen veistosaliin, jolloin tila tuplaantuu. Veistosalin puolelle on kätevä kattaa vaikkapa tilaisuuden tarjoilut. Molemmissa luokkahuoneissa on esillä runsaasti kyläkoulun historiasta kertovaa esineistöä.

Yläkoulun puolella on järjestetty mm. erilaisia kokouksia, valmistujais- ja syntymäpäiväjuhlia sekä askartelukursseja. 

Pihapiiri

Vilpeilän kyläkoulun suojaisa pihapiiri sopii yhdessäoloon ja monenlaisiin tapahtumiin. Pihassa on järjestetty esimerkiksi koiranäyttelyitä, harrasteajoneuvotapahtumia,  konsertteja, toritapahtumia, pihapelikisoja ja perhejuhlia. Kesällä 2024 pihapiirissä nähdään mm. sahalahtelaisen harrastajateatterin esityksiä. Pihan pelikenttä palvelee kesäaikaan tennis- ja koripallokenttänä, ja talvella luistinratana.

Pihapiirissä on tilaa lasten temmellykselle, ja tekemistä tarjoavat keinut ja keppariesteet - unohtamatta "Mänskiä", jossa koululaiset ovat vuosikymmenten ajan pelanneet pumaa ja muita pihaleikkejä.  Puitteet ovat erinomaiset myös vaikkapa työpaikan virkistyspäivän ulkoilma-aktiviteetteihin!

Kyläsauna

Vilpeilän piharakennus kätkee sisäänsä helmen, tunnelmaltaan autenttisen vanhan saunan. Sauna lämpiää kertalämmitteisellä Aito-kiukaalla, joka antaa pitkät ja pehmeät löylyt. Kyläsaunaan mahtuu lauteille kerralla neljästä viiteen henkilöä, mutta saunan vierestä löytyvässä, entiseen karjasuojaan sisustetussa Vilpolassa ja pihalla vuoroon vilvoitellen saunomaan mahtuu isompikin porukka.

Lue lisää ->

.