Seuraa meitä somessa, niin pysyt ajan tasalla!

Facebook @vilpeila  
Instagram @vilpeilankylatalo 

Ilmasto muutoksessa -keskustelutilaisuus 

Ma 6.11.2023 klo 18

Ilmasto muuttuu - ollaanko Pakkalan alueella valmiita tulevaan? Pirkan Kylien ilmastohankkeen katsaus muutoksen mahdollisuuksiin, uhkiin ja alueen (postinumero 36430) nykytilanteeseen tutkimus- ja tilastotiedon valossa. Tervetuloa kuulemaan uutta ja keskustelemaan miten näette kylät 30 tai 50 vuoden päästä. Tapahtuma järjestetään yhdessä Pirkan Kylien ilmastohankkeen kanssa. Kahvitarjoilu!

Vilpeilän kesäkoulu 

To 27.7. klo 15-18

Nyt kaikki lapset kesäkouluun Vilpeilänmäelle! Iloisessa koko perheen tapahtumassa entinen kyläkoulu ympäristöineen täyttyy monenmoisesta puuhasta ja ohjelmasta. Taiteillaan, suunnistetaan, soitetaan harmoonilla, ratsastetaan keppareilla ja nautitaan lapsille suunnatusta esityksestä. Kahvilasta herkulliset vohvelit ja tapahtumaa varten suunniteltu kesäkoulun hellejuoma. 

Ville & Tommie
-pihakonsertti 

La 29.7. klo 16

Ihan vaan duo, jossa on hämmentäviä tyyppejä: Ville & Tommie ovat ruotsalais-suomalainen Ville Syri (SE/FI) ja Helsingissä vaikuttava cornwallilainen hanuristi Tommie Black-Roff (UK). He tapasivat Sibelius-Akatemiassa ja palaavat nyt jälleen yhteen jakamaan rakkauttansa sävelmiä, tarinoita ja tanssimusiikkia kohtaan. Ruotsalainen, suomalainen, kornilainen ja moderni kansanmusiikki löytää kodin osaavissa käsissä.

Sään salliessa konsertti pidetään Vilpeilän pihamaalla. Sadepilven sattuessa kohdalle siirrymme kahvilan puolelle.

Vapaa pääsy, soittajien hattuun saa halutessaan heittää markan tai kaksikin kahvirahaa!

📷 Mikko Malmivaara

Lasse & Sonja -pihakonsertti

To 3.8. klo 17

Lasse Heikkilä ja Sonja Lampinen yhtyeineen esittävät ja laulattavat 25 vuotta täyttävän suomalaisen messun lauluja.

Vilpeilän kasvatti, Luojaa, luontoa ja isänmaata rakastava säveltäjä Lasse Heikkilä on neljän vuosikymmenen aikana kirjoittanut satoja lauluja, jotka synnyttävät kaipausta lähempään yhteyteen toistemme ja Luojamme kanssa. Heikkilän kanssa esiintyy Kultainen Harmonikka 2021 -voittaja Sonja Lampinen.

Vapaa pääsy - vapaaehtoinen maksu.
Kyläkahvila palvelee tapahtumapäivänä klo 14 alkaen.

Harrasteajoneuvojen kokoontuminen 

To 20.7. klo 17-20

Kylätalon pihaan kurvaa toinen toistaan hienompia menopelejä heinäkuisena iltana, kun harrasteajoneuvot kokoontuvat Vilpeilänmäellä jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan. Luvassa on upeimman ajoneuvon sekä parhaan pukeutujan valinta yleisöäänestyksellä. Pihan aitasta löytyy myös pienimuotoinen vintage-vaatteiden myyntitori. Kahvilasta herkulliset vohvelit ja toastit. 

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Tampereen seudun FHRA:n kanssa.

Kuva: Pexels
Kuva: Pexels

Ukraina-ilta 

To 13.7. klo 18-20

Ukraina-illassa tutustutaan Ukrainan kulttuuriin ja oman paikkakunnan ukrainalaisiin. Tarjolla on perinteisiä ukrainalaisia ruokia. Avustuskuljetuksiin aktiivisesti osallistunut Mika Eerola kertoo avustustoiminnasta ja auttamisen merkityksestä sanoin ja kuvin.

Kansanmusiikkia Vilpeilässä

Pe 7.7. klo 17

Kansanmusiikkiyhtye Roine esiintyy Vilpeilän kylätalolla. Nuorista aikuisista koostuva Roine esittää kansanmusiikkia Roineen rannoilta ja muualta Suomesta sekä Pohjoismaista. Yhtyeen soitinkirjosta löytyy muun muassa mandoliini, avainviulu ja harmoni. Soitinvalikoima mahdollistaa monipuoliset sovitukset perinteitä kunnioittaen. Vilpeilän kyläkahvila palvelee tapahtumapäivänä klo 14 alkaen.Betonityökurssi 

Ke 5.7. klo 18–20

Valmistetaan betonista erilaisia ruukkuja, kynttilänjalkoja, kulhoja ja vateja Maija Rapatin johdolla. Kurssin hinta 25€ sisältää materiaalimaksun sekä Vilpeilän kyläkahvilan herkulliset vohvelikahvit.

Ilmoittaudu viimeistään su 2.7.
vilpeilan.kylakoulu@gmail.com tai 040 732 1534/Marja

Sahalahden suvimarkkinat 

La 1.7. klo 10-15

Vilpeilänmäki täyttyy markkinahumusta heinäkuun ensimmäisenä lauantaina, kun Sahalahden suviviikot huipentuvat markkinoihin. Myynnissä on kädentaitajien tuotteita, monenlaista syötävää paikan päällä nautittavaksi ja kotiin vietäväksi. Tekemistä riittää niin lapsille kuin varttuneemmallekin väelle. Pihan löytöaitasta voi tehdä kivoja kirpputorilöytöjä. Markkinatunnelmaa tahdittaa Bill Hill & Win Chester.

Sahalahden kesäteatteri ry esittää

Täydellinen taloyhtiö

Pete ja Titta Onninen ovat ostaneet unelmiensa asunnon ja muuttokin on juuri sopivasti ennen esikoisen syntymää. Ensivaikutelma voi tosin pettää pahemman kerran kun taloyhtiö osoittautuu kaikeksi muuksi kuin Onnenpesäksi. Taloyhtiön eriskummalliset tavat saavat nuorenparin hämilleen ja sääntökirjaa noudatetaan hieman liiankin tarkasti. Mutta mitä nyt siitäkin tulisi, jos sääntöjä ei noudatettaisi? Ei mitään!

Esitykset
Ensi-ilta Pe 16.6. klo 18.00
La 17.6. klo 15.00
Su 18.6. klo 14.00 ja 18.00
Esityksen kesto n. 2,5h sisältäen väliajan.

Liput
Peruslippu 20€, alle 12-vuotiaat 15€. Lippu sisältää väliaikatarjoilun. Liput ovelta 30 min ennen esityksen alkua

Äitienpäiväbrunssi

Su 14.5. klo 11 ja 13

Vilpeilän kylätalon viehättävä kesäkahvila luo kodikkaat puitteet koko perheen yhteiseen tuokioon ja äidin hemmotteluun. Tuoreista raaka-aineista valmistettavan menun on suunnitellut keittiömestari Oliver Laszka.

MENU

Louhisaarelainen maljajuoma
***
Lohisalaatti, granaattiomena-vinaigrette
Couscous-kikhernesalaatti, harissa-jugurttikastike
Kolmen kaalin salaatti, soijaa ja seesaminsiemeniä
Verkkomeloni-fetasalaatti ja paahdettuja siemeniä
Juureen leivottua leipää
Punainen pesto
***
Kanan paistileikettä timjamivoissa
Paahdettuja perunoita
Peperonata-paprikahöystö
***
Mantelikakku, mascarponevaahtoa ja marjakompottia
Kahvi / Tee

Hinta 35 € / hlö, lapset 12 v. ja alle 17 € / hlö
Kattaukset kello 11 ja 13.

Pöytävaraukset ja erityisruokavaliot

vilpeilan.kylakoulu@gmail.com
p. 050 518 7117 / Hanna-Leena

Mekkomarkkinat

La 22.4. klo 11-16 

Onko kaapissasi juhlavaatteita, joiden juhlat on kanssasi juhlittu? Tuo ne kiertoon ennen kesän juhlia!

Nuorten ja aikuisten juhlavaatteiden kirpparitapahtumaan saa tuoda myyntiin juhlavaatteita, juhlakenkiä ja -asusteita sekä iltapukuja. Tällä kertaa emme ota myyntiin pienten lasten juhlavaatteita.

Pöytien sijaan järjestämme vaatteet koon mukaan yhteisiin rekkeihin. Myydyistä juhlavaatteista ja asusteista menee pieni provisio (alle 10€ tuotteet 1€, yli 10€ tuotteet 2€) Vilpeilän kyläkoulu osuuskunnan toiminnan tukemiseen.

Ilmoittautumiset ja kyselyt
vilpeilan.kylakoulu@gmail.com tai 050 518 7117 / Hanna-Leena

Toimiva komposti

Ti 18.4. klo 18

Pirkanmaan Marttojen puutarha-asiantuntija Essi Pietilä opastaa miten pitää komposti toimivana ja mihin kompostin toiminta perustuu. Biojätteen keräysvelvoite laajenee koskemaan kaikkia asuinkiinteistöjä, myös vapaa-ajan asuntoja, yli 10 000 asukkaan keskustaajamassa Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Pirkkalassa ja Ylöjärvellä 1.9.2023.  Biojätteen keräysvelvoitteen laajeneminen tarkoittaa sitä, että 1-4 asunnon kiinteistöillä tulee jatkossa lajitella biojätteet.

Tule Vilpeilän pihaan kuulemaan mm. miten rakennetaan toimiva komposti ja miten kompostia hoidetaan. Puhumme sekä ruokajätteen että puutarhajätteen kompostoinnista.

Tiedustelut Hanna-Leena Laszka puh. 050- 518 7117.

Tapahtuman järjestää Sahalahden Martat ry.

Koulumuistoja

Su 19.3. klo 14

Vilpeilänmäellä palataan menneisiin vuosikymmeniin, kun Sahalahti-seura järjestää koulumuistojen muistelutilaisuuden Vilpeilän kylätalolla. Keskustelua alustavat koulun entiset opettajat Helka Mikkola ja Vesa Saarinen Sahalahti-seuran puheenjohtajan Seppo Rinteen haastattelemina.

"Koulumuistot ovat yhteisiä kaikille oppivelvollisuusiän saavuttaneille, niin nuorille kuin vanhemmillekin. Tavoitteena onkin, että yleisö innostuisi kertomaan omia muistojaan kouluajoilta riippumatta siitä, mitä koulua on käynyt", toteaa Rinne.

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Tapahtuman järjestää Sahalahti-seura.

Laskiaisrieha

Su 19.2. klo 11–13:30

MLL Sahalahden perinteinen laskiaisrieha. Myynnissä makkaraa ja lihapiirakkaa avotulella grillattavaksi sekä lämmintä mehua. KAKKUARVONTA!

Kelien salliessa mäenlaskua ja luistelua halukkaille, lisäksi Sahkun tallin talutusratsastusta ja Sahalahden VPK:n paloauto (hälytystilanteen salliessa). Vilpeilän kahvio auki tapahtuman ajan.

Parkkipaikkana toimii Kontulan parkkialue.

Tapahtuman järjestää Mannerheimin lastensuojeluliiton Sahalahden yhdistys

Elokuvailta

To 9.2. klo 18:30

Sahalahden kirjanystävien alkukevään teemana on Lauri Viita.

Katsomme Vilpeilän alakoululun kahviossa Putovia enkeleitä -elokuvan, joka kertoo kirjailija Lauri Viidan (Tommi Korpela) ja kirjailija Aila Meriluodon (Elina Knihtilä) värikkään rakkaustarinan ja kuvaa Viidan sairastumisen heidän kuvitteellisen tyttärensä Helenan (Elena Leeve) näkökulmasta.

Mukana tilaisuudessa elokuvan ohjaaja Heikki Kujanpää.

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Tapahtuman järjestää Sahalahden kirjanystävät

Koko perheen kuutamoilta

Su 5.2. klo 17–19

Tervetuloa viettämään talvista kuutamoiltaa Vilpeilän kylätalolle!

Kentällä voi luistella diskomusiikin ja -valojen tahdissa tai nauttia vauhdin hurmasta napakelkalla ja pulkkamäessä. Pihan nuotiolla paistuvat makkarat ja kahvilassa saa suun makeaksi herkullisilla vohveleilla ja kuumalla vaahtokarkkikaakaolla.

Tapahtuman järjestää Vilpeilän kyläkoulu osuuskunta

Komeron kätketyt helmet

La 4.2. klo 11–16, su 5.2. klo 11–17

Komeroihin kätketyt aarteet pääsevät valloilleen, kun yläkoulun vanhassa veistoluokassa on kirppistapahtuma! Myynnissä on pääasiassa naisten vaatteita koossa S-L, mutta muutakin kivaa on tarjolla. Tule tekemään löytöjä!

Tapahtuman järjestävät Aura ja Maija Rapatti

Joulun toivelaulut 

Peruttu sairaustapauksen vuoksi

Tervetuloa laulamaan yhdessä joululauluja Vilpeilän kylätalolle sunnuntaina 18.12. kello 16! Tilaisuudessa lauletaan paikalla olijoiden toivelauluja. Muusikkoina toimivat Pike Määttä, Iida Saarinen ja Olli Sippola. Trio myös esittää muutaman kappaleen. Vilpeilän kyläkoulu osuuskunta pitää kahvilaa tapahtuman ajan.

Yhteislauluhetkeen on vapaa pääsy.

Sahalahden kylien joulu

Su 11.12. klo 11–14

Sahalahden kylien joulua vietettään Vilpeilän tunnelmallisella kyläkoululla. Tule jouluostoksille ja tuet samalla paikallisia yhdistyksiä ja toimijoita!

Joulumyyjäisissä myynnissä mm. käsitöitä, leivonnaisia ja paikallista hirven lihaa! Arpajaisia erinomaisilla palkinnoilla, askartelupiste ym. Myös joulupukki vierailee alueella, lapsille ponitalutusta ja vaahtokarkin paistoa rakovalkealla. Ulkogrillistä makkaraa ja lämmintä glögiä, kahvilasta joulupuuroa, kahvia ja jouluvohveleita. Kahvilassa jouluisia country-sävelmiä tarjoilee sahalahtelainen kantritähti Stenari.

Tapahtuman järjestävät Lahdenkulman kyläyhdistys ja Vilpeilän kyläkoulu osuuskunta

.

Jouluaskartelua

To 1.12. klo 17:30

Maija Rapatti opastaa ihanan jouluisen ovi-/seinäkoristeen tekoa.
Kurssin tarvikemaksu 15 euroa /henkilö. Ilmoittautumiset ja lisätiedot iltaisin Maija Rapatti, puhelin 050- 573 5664 ( mielellään tekstiviestillä ja koko nimi).

Tapahtuman järjestää Sahalahden Martat ry

Marttailta ja syyskokous

Ke 5.10. klo 18

Syyskokouksen jälkeen maisteltavana erilaisia puuroja, onhan lokakuu Marttojen puurokuukausi! Illan aiheena kotivara.

Tapahtuman järjestää Sahalahden Martat ry

Ikäihmisten virikekerho

Ke 14.9. - ke 30.11. klo 13–14:30

Monipuolisen toiminnan avulla jumpataan aivoja ja ajatuksia. Kerhossa tehdää mm. sanatehtäviä, pelaillaan, pidetään visailuja ja jutellaan erilaisista aiheista.

Kurssi opettajana toimii Maria Penttinen.
Kurssilla on tilaa, lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Kerhon järjestää Valkeakoski-opisto

Maailman suurin Marttailta

Ti 13.9 klo 18

Tule ja tuo ystäväsikin tutustumaan Marttailun maailmaan! Seurustelua, infoa, Marttailusta, toiveiden kuuntelua, kahvittelua sekä tietoa tämän hetken marttateemoista.

Tapahtuman järjestää Sahalahden Martat ry

Räppärit 30 vuotta!

Pe 19.8. klo 18

Kangasalan räpinologit ry:n merkkipäivää juhlitaan Vilpeilän kylätalolla. Ohjelmassa on mm. muisteloita, johdatus räpinologian perusteisiin vol. 1, elävää musiikkia, Viro-aiheista visailua, kenties pihaleikkejäkin ja tietenkin Vilpeilän maukkaat tarjoilut. Tilaisuuteen on vapaa pääsy!

Tarjoilumaksu 10 €/henkilö, mikäli haluat nauttia maukkaista tarjoiluista ja hieman suunkostuketta. Sisältää suolaisen toastin ja makean vohvelin Vilpeilän reseptien mukaan, kahvin/teen, alkumaljan ja virvokkeita. Tarjoilussa huomioitu gluteeniton ja laktoositon.

Tilaisuus on avoin koko Kangasalan (ja Räpinan) väelle - tervetuloa!Ja jos vielä ihmettelet, että mitkä ihmeen Räppärit, niin nyt on oikea aika tulla tutustumaan toimintaan ja kuulemaan muutama sana myös yhdistyksen vaiherikkaasta historiasta! 

Kurkkaa lisätiedot tästä

Tapahtuman järjestää Kangasalan räpinologit ry

Avoimet puutarhat -teemapäivä

Su 5.8. klo 12 – 18

Vilpeilän kylätalo osallistuu tänäkin vuonna valtakunnalliseen Avoimet puutarhat -teemapäivään! Yhteensä yli 850 puutarhaa ympäri Suomen avaa porttinsa yleisön nähtäväksi!

Tapahtumapäivänä pihassa on perennojen myyntiä ja vaihtoa sekä helppojen hyönteishotellien rakentamista omaa pihaa ilostuttamaan. Hyvin säilyneen kyläkoulun perinteisessä pihapiirissä pääsee kurkistamaan kunnostettuun pihasaunaan sekä entisajan koululaisten arkeen, huussirivistöön pienen oven takana.
Varastoina pitkään toimineita ulkorakennuksen tiloja on siivottu vähitellen ja ne on avattu kävijöille. Tiloista löytyy nyt löytöaitta ja kirpputori. Pihan viinimarjapensasrivistöt ja useat omenapuut kertovat ajasta, jolloin koulun oma keittäjä valmisti
mehut ja hillot oppilaille.

Tapahtuma toimii samalla kyläkahvilan kesäkauden päätöksenä, joten sunnuntai on ihan paras päivä poiketa Vilpeilän kuuluisille vohvelikahveille!

Tuulahdus tuntureilta -pihakonsertti

La 6.8. klo 15

Sahalahden Pakkalassakin lapsuudessaan asunut, Luojaa, luontoa ja isänmaata rakastava säveltäjä Lasse Heikkilä laulaa ja laulattaa yhdessä kittiläläisen laulaja Sailan kanssa. Sailan äänestä ja persoonasta huokuu Lappi sellaisena, kuin monet sen tuntevat: puhdasta ilmaa, kesyttämättömiä luonnonvoimia, mystiikkaa ja lämpimiä tulia kylmyyden keskellä.

Vilpeilän kyläkahvila palvelee kello 14 alkaen aina kello 18 saakka. Sateen sattuessa soitellaan sisätiloissa.

Vapaa pääsy, halutessaan saa vapaaehtoisen tukimaksun heittää soittajien hattuun!

Harrasteajoneuvojen iltakahvila

to 21.7. klo 17–20

Jo perinteeksi muodostunut harrasteajoneuvojen ilta tuo Vilpeilän piha-alueelle toinen toistaan komeampia menopelejä! Kesällä 2021 ensimmäisen kerran järjestetty tapahtuma keräsi paikalle yli 50 ajoneuvoa ja n. 250 kävijää. Yleisö pääsee äänestämään menopeleistä oman suosikkinsa, voittaja palkitaan!

Vilpeilän kesäkahvila palvelee tapahtuman ajan.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä
Tampereen seudun FHRA & Vilpeilän kyläkoulu osuuskunta

Pihakonsertti: Late ja Stenari

Su 10.7. klo 18

Sahalahden omat muusikot esiintyvät yhteisellä ja ehkä yllättävälläkin duokeikalla Vilpeilän kylätalolla. Lauri Hannu on toiminut musiikin parissa freelance-muusikkona erilaisissa bändeissä aina Tampereen kaupunginorkesterista big bandeihin. Marko "Stenari" Stenströmillä on kaksi omaa yhtyettä, Snake Oil Company ja Marko Stenström & Highway 325

Luvassa on kesäiltaan sopivaa leppoisaa musiikkia. Kyläkahvila palvelee ennen esitystä ja esityksen ajan. Sateen sattuessa soitellaan sisätiloissa.

Vapaa pääsy, halutessaan vapaaehtoisen tukimaksun saa heittää soittajien hattuun!

Sahalahden suvipäivämarkkinat

La 2.7. klo 10–15

Sahalahden suvipäivämarkkinat tulevat taas, muutaman vuoden tauon jälkeen! Tänä vuonna markkinat järjestetään Vilpeilän kylätalon pihapiirissä.

Luvassa on tuotteita lähialueen tuottajilta, markkinaohjelmaa, monenlaista herkuteltavaa. Markkinatunnelmaa nostattaa Marko Stenström & Highway 325, luvassa on kantria ja muuta rootsmusaa!

Mukaan näytteilleasettajiksi ovat tervetulleita paikalliset yritykset ja yhdistykset, tuottajat ja palveluntarjoajat. Markkinapaikan hinta on 20 € - 50 €, tiedustelut ja varaukset vilpeilan.kylakoulu@gmail.com!

Suvipäivämarkkinat järjestetään sahalahtelaisten yhdistystoimijoiden yhteistyönä.

Sahalahden Suvipäivien avajaiset

Su 26.6. klo 18–20

Sahalahden Suvipäivät avataan perinteisen ohjelman merkeissä Vilpeilän kyläkoululla. 

Vilpeilän koulun tiloissa talven yli harjoitellut Pakkalan kyläorkesteri soittaa tapahtumassa ihkaensimmäisen keikkansa! Konsertissa kuullaan ikivihreitä ja tanssittaviakin kappaleita. Orkesterissa soittavat Elina Jokinen, Samuli Jokinen, Seppo Heikkilä, Jyrki Kimmel sekä orkesterin ohjaaja Olli Sippola

Kyläkoulukahvila palvelee tapahtuman ajan.

Avoimet Kylät

La 11.6. klo 10–15

Vilpeilän kylätalo on mukana Suomen suurimmassa yksipäiväisessä yleisötapahtumassa, Avoimet Kylät -päivässä.  Ohjelmassa on yrttivihtojen ja pajupillien tekoa asiantuntijoiden vinkein. Lapsille on ohjattua keppihevostelua joko omalla tai kylätalolta lainatulla keppihevosella. Luvassa on myös Vilpeilään lahjoituksena saadun napakelkan kesäisen version eli suvijunan neitsytmatka! Kesäkahvila herkkuvohveleineen palvelee koko tapahtuman ajan.

Kylätalon pihaan levittäytyy myös pihakirppis osana Pirkanmaan kylien kiertotalous-teemaa. Oman myyntipaikan (á 5 €) voi varata sähköpostitse vilpeilan.kylakoulu@gmail.com. Tapahtumapäivänä Pirkanmaan alueella järjestettävistä kirppistapahtumista tehdään oma suunnistuskarttansa, joka varmasti houkuttelee ihmisiä kiertämään useassa paikassa päivän aikana.

Vilpeilän kyläkoulu osuuskunnan kirppispöydästä voit löytää oman vanhan oppikirjasi, tai muita mukavia muistoja kouluvuosilta!

Avoimet Kylät -tapahtumaan on vapaa pääsy, tervetuloa!

Päivän päätteeksi Sahalahden kesäteatterin esitys
Maalaiskomedia: Täällä taas!
Esitys kello 16,  liput 10 € / 7 € (lapset 12 v. ja alle)


Maalaiskomedia:
Täällä taas!

Pe 10.6. klo 18
La 11.6. klo 16
Su 12.6. klo 15 ja klo 18

Sahalahden kesäteatteri esittää!

Vilpeilän koulun pihalla nähtävässä teatterikomediassa esiintyvät Tommi Jalava, Sari Paasonen, Katri Mäkinen, Mari Leiniö, Marko Stenström, Miia Laaksonen, Johanna Miettinen, Heli Äijö, Marja Myllö sekä Janne Simola. Käsikirjoitus ja ohjaus Janne Simola.

Esityksen kesto on n. 2 tuntia sisältäen väliajan.
Liput 10 € / 7 € (lapset 12 v. ja alle)

Ennen esitystä ja väliajalla voit nauttia Vilpeilän kyläkahvilan tarjoiluista, tilaa tarjoilut ennakkoon s-postitse osoitteella vilpeilan.kylakoulu@gmail.com. Tervetuloa!

Kirjakahvila

To 19.5. klo 18

Kirjakahvilassa vierailee esikoiskirjailija, pälkäneläispsykologi Aicha Kivinummi. Aichan viime vuonna ilmestynyt Sandaalimaa-kirja kuvaa kulttuurien kohtaamista akselilla Marokko-Suomi. Sandaalimaa on kertomus siitä, miten islamilaisen ja suomalaisen maailman tarinat rönsyävät ja lomittuvat lumen ympäröimässä maalaistalossa, kun lapsuusmaisemiinsa palannut Leila ja hänen "kesämummunsa" intoutuvat kertomaan elämästään. Tervetuloa!

Tapahtuman järjestää Sahalahden kirjanystävät.

Tule ja koe partio!

Su 15.5. klo 12–15

Kaiken ikäiset vauvasta vaariin ja mummoon, tervetuloa Tule ja koe partio -tapahtumaan! Luvassa on ilmaiset lättykestit ainakin 200 ensimmäiselle, sekä paljon tekemistä ja kokemista. Ohjelmassa on myös retkeily- ja partiovälinekirpputori - tuo väärän kokoiset ja tarpeettomat tavarasi / vaatteesi myyntiin!

Myös Vilpeilän kesäkahvila on avoinna koko tapahtuman ajan.

Tapahtuman järjestää partiolippukunta Sahalahden Sinisudet

Äitienpäiväbrunssi

Su 8.5. klo 11 ja 13

Vilpeilän kylätalon viehättävä kesäkahvila luo kodikkaat puitteet koko perheen yhteiseen tuokioon ja äidin hemmotteluun. Tuoreista raaka-aineista valmistettavan menun on suunnitellut keittiömestari Oliver Laszka.

MENU

Varhaisperunasalaattia ja parsaa
Katkarapu-lämminsavulohisalaatti
Linssi-kikhernesalaatti, mausteinen jugurttikastike
Kukkakaalia ja naurista inkivääri-sitruunakastikeella
Juureen leivottua leipää, rapeita leipätikkuja
Punainen pesto
***
Paahdettua porsaan ulkofilettä ja raparperichutney
Yrttimarinoituja hirvipyöryköitä
Maissi-bataatti-frittata
***
Piimäpannacotta, marenkia ja kauracrumble
Vadelma-mansikka-minimuffini
Kahvi / Tee

Hinta 32 € / hlö, lapset 12 v. ja alle 16 € / hlö
Kattaukset kello 11 ja 13.

Pöytävaraukset ja erityisruokavaliot

vilpeilan.kylakoulu@gmail.com
p. 050 518 7117 / Hanna-Leena

Toiminnalliset pihatreenit

To 21.4. klo 19
Ma 25.4. klo 20
Ti 3.5. klo 9
La 7.5. klo 10

Toiminnallinen treeni pitää sisällään monipuolisen sekoituksen liikkuvuus-, voima-, kestävyys-, kehonhallinta-, koordinaatio- ja ketteryysharjoittelua erilaisilla välineillä, sekä kehonpainolla.

Tarvitset kelinmukaisen varustuksen, jumppa-alustan, vesipullon, sekä iloista mieltä! Aiempaa kokemusta tai treenitaustaa ei tarvita, sillä jokainen tekee treenit oman tasonsa mukaan!
Yhden treenikerran kesto on 60min, irtotunnin hinta on 10€.
Maksuvälineinä kortti, käteinen, Mobilepay, sekä Smartumin, Epassin ja Edenredin liikuntaetuudet.
Lisätietoja txt/whatsapp 0443580004 tai info@heidog.fi 

Ilmoittaudu mukaan!

Varaslähtö vappuun

la 23.4. klo 14–16

Tänä vuonna otetaan varaslähtö vappuun! Tule nauttimaan ja hae mukaan herkulliset vastapaistetut munkit sekä simaa. Myynnissä myös upeita vappupalloja, joten tule valitsemaan parhaat päältä!

Herkuttelun lomassa voit myydä tarpeettomaksi jääneet vaatteet ja tavarat pihakirppiksellä. Varaukset ja yhteydenotot p. 040 566 3277. Pöytävuokra 5 €.

Samalla käynnillä voit myös tukea Sariolan koulun 5lk, jotka keräävät varoja leirikoulua varten.

Tapahtuman järjestää MLL Sahalahti.

Vilpeilän pääsiäisvalkeat

la 16.4.2022 klo 15-18

Vilpeilän kylätalon kevätkausi pärähtää käyntiin lankalauantaina, jolloin touhua riittää niin lapsille kuin aikuisille! Pääsiäiskana on muninut pitkin koulun pihapiiriä ja kutsummekin kaikki lapset auttamaan munien löytämisessä. Asukilpailussa paras puku palkitaan. Kahvilassa on askartelupiste, missä syntyvät mitä hauskimmat pääsiäiskoristeet. Pihassa syttyvät myös perinteiset pääsiäisvalkeat pahojen henkien karkottamiseksi ja hyvän mielen tavoittamiseksi. 

Iloisella koko perheen tapahtumalla tavoittelemme myös parempaa huomista Ukrainan lapsille. Vilpeilän kyläkoulu osuuskunta haluaa osallistua lasten auttamiseen pois sodan jaloista Ukrainasta ja lahjoitammekin 20% vohvelimyynnin tuotosta Pelastakaa Lapset ry:lle.

Neulekahvila

Joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai klo 18-20

Vilpeilän kyläkahvilassa neulotaan joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai. Eikä huolta, jos et ole neulojatyyppiä - meillä voit myös virkata, värittää, askarrella, tai ihan vaan jutella mukavia! Tervetuloa joukkoon, uudet ja vanhat käsityön ystävät.

Kauden viimeinen neulekahvila su 1.5.2022.

Kuutamoilta

su 13.2.2022 klo 18-20

Luisteludiscossa viiletetään tunnelmavalaistuksessa ja musiikin tahtiin, ja mäkeäkin pääsee laskemaan. Nuotiolla makkaranpaistoa, ja kahvilan puolelta vielä päälle vaahtokarkkikaakaot ja Vilpeilän kuuluisat vohvelit! Tervetuloa koko perheen voimin!

Kylätori

pe 3.9.2021 klo 18-20

Perinteinen kylätori jälleen Vilpeilän koululla!!

Tule myymään itse valmistettuja tai kasvatettuja tuotteita, tapaamaan tuttuja, viihtymään ja tietysti syömään Vilpeilän kuuluisia vohveleita.

Juurevaa kantria ja muuta mukavaa musiikkia tarjoilee sahalahtelainen Marko "Stenari" Stenström.

Tiedossa on lisäksi ainakin arpajaiset ja VPK:n auto, ja toimintaansa esittelee paikallinen tanssistudio Diamonddancers. Ohjelma tarkentuu vielä lähempänä ajankohtaa.

Jos haluat tulla myymään tuotteitasi tai vaikkapa esittelemään paikallisen yrityksesi toimintaa, laita meille postia vilpeilan.kylakoulu@gmail.com!

Paikalle kannattaa tulla koko perheen voimin!
Tervetuloa!

Pentti Hietanen. Kuva: Mikko Harma
Pentti Hietanen. Kuva: Mikko Harma
Jaana Pöllänen tulkitsee Lasse Heikkilän sävellyksiä juhlakonsertissa. Kuva: Ville Uusitalo
Jaana Pöllänen tulkitsee Lasse Heikkilän sävellyksiä juhlakonsertissa. Kuva: Ville Uusitalo
Säveltäjä Lasse Heikkilän juuret ovat Sahalahdella. Kuva Anneli Kärki
Säveltäjä Lasse Heikkilän juuret ovat Sahalahdella. Kuva Anneli Kärki

Huippunimet esiintyvät orkesterikonsertissa Vilpeilässä 

Su 25.7.2021 klo 16

Ensi sunnuntaina Vilpeilän pihamaalla nähdään tähän asti suurin orkesterikonsertti. Noin 30 soittajaa ja solistia pitävät viikonloppuna Lasse Heikkilän juhlakonsertin harjoitusleiriä koululla, ja antavat sen päätteeksi yleisökonsertin sunnuntaina 25.7.2021 klo 16.

Tampere-talossa pidetään syyskuun lopulla Lasse Heikkilän sävellyksille omistettu 60-vuotisjuhlakonsertti. Sävellyksiä tulkitsevat solisteina Pentti Hietanen, Jaana Pöllänen ja Johanna Särkkälä. He esiintyvät myös Vilpeilän konsertissa.

Solistina kuullaan Vilpeilässä myös Sonja Lampista, joka voitti juuri Ikaalisissa vuoden 2021 Kultaisen harmonikan -palkinnon. Juhlakonsertin yksi solisti on saksofonivirtuoosi Joonatan Rautio. Hän ei kuitenkaan ehdi jäämään sunnuntain konserttiin. Konserttia johtaa virolaissyntyinen kapellimestari Lehari Kaustel.

Konserttiin osallistuu lisäksi Musiikkiteatteri Valkian laulajia ja tanssijoita.

Lasse Heikkilä on yksi suomalaisen hengellisen musiikin tunnetuimpia säveltäjiä. Heikkilä on neljän vuosikymmenen ajan kirjoittanut satoja lauluja, joista monet ovat menestyneet myös maailmalla.

Konsertissa kerätään vapaaehtoinen maksu pihakonsertin kulujen kattamiseksi. Harjoitusleirin paikaksi tuli Vilpeilä, koska Lasse Heikkilän lapsuuden juuret ovat siellä.

Lue 26.9.2021 juhlakonsertista lisää täältä.  


Kultaisen harmonikan 2021 voittanut Sonja Lampinen. Kuva: Saarijärven kaupunki/Janne Heinonen
Kultaisen harmonikan 2021 voittanut Sonja Lampinen. Kuva: Saarijärven kaupunki/Janne Heinonen
Musiikkiteatteri Valkian tanssijoita ja laulajia esiintyy myös Vilpeilän pihakonsertissa. Kuva: Musiikkiteatteri Valkia
Musiikkiteatteri Valkian tanssijoita ja laulajia esiintyy myös Vilpeilän pihakonsertissa. Kuva: Musiikkiteatteri Valkia
Viuselit kuvattuna Sahalahden Aittakahvila Annan pihamaalla kesällä 2020.
Viuselit kuvattuna Sahalahden Aittakahvila Annan pihamaalla kesällä 2020.

Viuselit-yhtyeen pihakonsertti

su 18.7.2021 klo 16

Viuselit on Kangasalan Pikkupelimanneista syntynyt nuorten kansanmuusikoiden yhtye, joka soittaa kansanmusiikkia Suomesta ja ulkomailta. Nuoret ovat kotoisin Kangasalan ja Sahalahden alueelta - tosin monet jo muualla opiskelemassa. Nyt heitä pääsee kuulemaan kesäisessä pihakonsertissa Vilpeilän pihamaalla. 

Konsertista kerätään vapaaehtoinen maksu, joka jaetaan puoliksi nuorille soittajille ja Vilpeilän kylätalon toiminnan tukemiseksi. 

Harrasteajoneuvojen ilta

to 15.7.2021 klo 17

Jari Männikkö ja Jeep Willys M606-sarjan militaariversio.
Jari Männikkö ja Jeep Willys M606-sarjan militaariversio.

Vilpeilän pihamaa täyttyy toinen toistaan komeammista harrasteajoneuvoista torstaina 15.7.2021 klo 17 alkaen. Paikalla on kuvan Jeep Willys ja paljon muita.  Yleisö saa äänestää suosikkiaan ja voittaja palkitaan. Kahvila on auki pidennetyllä aukiloajalla.

Järjestävät: Tampereen seudun FHRA, Vilpeilän kyläkouluosuuskunta

Lisätietoja: Jari Männikkö, jari_mannikko@luukku.com

.

Mennään metsään: Pyöräretki Laipanmaahan ke 7.7.2021 

Pyöränsarvet kohti Laipanmaata!

Lähtö Vilpeilän koululta klo 10. Pyöräilemme leppoisaa matkavauhtia Rajalan kämpälle. Matkan varrella tutustumme Laipanmaan historiaan ja maisemiin. Syömme kenttälounaan ja juomme nokipannukahvit metsän siimeksessä. Pyöräilymatkaa kertyy noin 30 km. Palaamme koululle n.klo 15. 

Osallistumismaksu 10 € (sis. lounaan ja kahvit). Säävaraus.

Ennakkoilmoittautumiset 4.7. mennessä seppo.rinne@hotmail.fi / p. 0400 925 602.

(Huom. joissain ennakkotiedoissa mainittu ajankohdaksi 8.7. Tapahtuma on aikaistettu yhdellä päivällä eli torstaista keskiviikkoon.)


Kangasalan kaupunki vuokrasi Vilpeilän koulurakennuksen kyläkoulu-osuuskunnalle 1.4.2021 alkaen. Siitä alkoivat siivoustalkoot. Koronarajoitusten vuoksi niitä piti järjestää useissa erissä ja pienellä väkimäärällä. Rakennuksia on monia, joten väljästi toimiminen on ollut mahdollista.

Vilpeilän kyläkoulu -osuuskunnan perustamisasiakirjat allekirjoitetaan Vilpeilän koululla 7.3.2021.